Известие

Collapse
No announcement yet.

147 - 1.9jtd харч на масло !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В последните ти думи се крие истината, аз говоря за нашите географски ширини и климат. Но другото си е съвсем така - разликата между 10 и 5w40 е единствено при студен мотор, което обезсмисля многото изприказвани приказки как от 5 на 10w40 разходът на масло падал.
    Last edited by sollider; d.m.y г., 13:16.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

масло

колега,сложи и масло каквото е предписано,не слушай майсторите,маслото е 5w40.Успех.
      Алфа Ромео 159

Comment

Здравейте, малко ъпдейт по темата!
        Сменихме гумичките на клапаните, бяха много зле, също и нова гарнитура на капака, турбината е с ново вътрешно тяло, че и тя беше с много луфт. Вече имам около 1500 километра, но проблема си остава, дори бих казал, че гори една идея повече масло. Докато загрее си пропушва сиво/бяло, но като загрее няма такива проблеми, спира с пушенето, само малко черен дим, което е нормално. Явно нещата отиват на сваляне на главата. Според вас има ли смисъл да се прави този ремонт или не си струва.

Comment

Първоначално публикувано от sunman Покажи съобщение
          Здравейте, малко ъпдейт по темата!
          Сменихме гумичките на клапаните, бяха много зле, също и нова гарнитура на капака, турбината е с ново вътрешно тяло, че и тя беше с много луфт. Вече имам около 1500 километра, но проблема си остава, дори бих казал, че гори една идея повече масло. Докато загрее си пропушва сиво/бяло, но като загрее няма такива проблеми, спира с пушенето, само малко черен дим, което е нормално. Явно нещата отиват на сваляне на главата. Според вас има ли смисъл да се прави този ремонт или не си струва.
          Трябва да смениш сегменти. И да се видят лагерите по коляновия вал и без това ще се разглобява.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA
            И в крайна сметка къде отива това масло?

А смени ли с пълна синтетика 5w40?

Маслото е 5w40, като има 5w40 за двигатели на голям пробег(поизносени) и 5w40 за двигатели с нормален пробег.Лично моето мнение е да сложиш 5w40 пълна синтетика за двигатели с нормален пробег.

П.П. Принципно белият дим говори за смесване на антифриз с масло, което означава ремонт на глава.Ама така и не написа какво масло си сложил след като писа тук за проблема.

Да беше сложил една пълна синтетика и ако не реши проблема = ремонт на глава.Сменил си една камара части и ремонти си направил, а проблема си остава - не е ясно за какво си похарчил тези пари - може да е имало такива проблеми, а може и да не е имало ...
            Ха ха, това направо ме разби много четеш и не разбираш какво си прочел може би.

Comment

Може ли повече инфо за маслото 5W40 - за двигатели с нормален и с голям пробег? Как се познава, преди да си го налял?
              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Номера с смяната на маслото няма да стане, при положение, че сега го харчи още повече, каквото и да е маслото, не може да се оправи разход от 1 литър на 1000 километра. А относно смяната на сегменти, може ли да ми кажете какво ще струва и какво е хубаво да се смени освен тях и дали да се търси и нова глава евентуално?

Comment

Номера с смяната на маслото няма да стане, при положение, че сега го харчи още повече, каквото и да е маслото, не може да се оправи разход от 1 литър на 1000 километра. А относно смяната на сегменти, може ли да ми кажете какво ще струва и какво е хубаво да се смени освен тях и дали да се търси и нова глава евентуално?
                  Защо искаш да сменяш главата?

Comment

Ако се наложи, краен вариант е да се смени, ако всичко излезе дроб!

Comment

Ако се наложи, краен вариант е да се смени, ако всичко излезе дроб!
                      Общо взето процедурата е следната, гумички си сменил, трябва да се припаснат клапаните, ако има нужда, като е свалена главата се наливат с нафта и се гледа дали пропускат, шлайфане на главата, проверка на водачите. Няма нужда от нова глава, прави се. После се сменят сегментите и се проверяват биелните и основните лагери на коляновия вал, ако има нужда се сменят. Това е. Обикновено като направиш само главата и сегментите не са добре, почва да гори повече масло, както при теб. Като цена не знам, трябва да кажеш какво искаш и да ти кажат в сервиз. Те вече ще проверят какво трябва да се прави и какво не. После ще имаш почти един чисто нов двигател следващите 80- 100 000 км.

Comment

Working...
                      X